miercuri, 13 mai 2015

Festivalul Național al Științei promovat în presa locală și regională

Mai sunt doar câteva zile până la o nouă ediția, a VIII-a a celei mai mari manifestări cu caracter științific din județul Sălaj: Festivalul Național al Științei - Zalău. Acesta va avea loc sâmbătă 16 mai 2015, pe platoul din fața Prefecturii Județului Sălaj. Evenimentul nu a trecut neobservat de către mass-media, deja au fost publicate în edițiile electronice a trei publicații, informații despre acest festival. Este vorba despre ”Magazin Sălăjean”, ”Sălajul Pur și Simplu” și de ”Vocea Transilvaniei”.




Cotidianul ”Magazin Sălăjean” publică în ediția sa din 13 mai 2015, articolul ”Elevi din toată țara se întrec la Festivalul Științei”. În cadrul articolului sunt descrise secțiunile festivalului și este prezentat programul zilei de 16 mai 2015.



Publicația electronică ”Sălajul Pur și Simplu” - partener media al evenimentului, a publicat articolul ”Festivalul Național al Științei, pentru a VIII-a oară la Zalău” în care este amintit programul festivalului.



Iată un paragraf din acest articol: ”Experimentele științifice nu sunt doar pentru oamenii de știință, ele pot fi distractive pentru toată lumea. Partea și mai frumoasă este că toate experimentele conțin o surpriză. Unele dintre ele vă vor surprinde pentru că funcționează, altele vă vor surprinde datorită rezultatului. Ați putea ajunge la concluzia că unele dintre aceste experimente sunt chiar scamatorii sau trucuri. Este adevărat! Multe dintre cele mai bune scamatorii sau trucuri funcționează datorită faptului că se bazează pe principii științifice [...]”.

O altă publicaţie, de data aceasta regională, ”Vocea Transilvaniei” a publicat în ediţia electronică de ieri articolul ”Elevii ingenioşi își dau întâlnire, sâmbătă, la Festivalul Național al Științei”. ”...festivalul a reușit, la fiecare ediție, să demonstreze că printre zecile de mii de elevi care se limitează la a învăța ce li se predă sunt și alții care încearcă și reușesc să aplice în practică tot ceea ce învață” - se arată în acest material semnat de Olimpia Man. 


Mulțumim celor două publicații pentru aceste materiale și pentru faptul că an de an au fost alături de noi în promovarea Festivalului Național al Științei. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu