joi, 21 mai 2015

Ediția a VIII-a a Festivalului Național al Științei, în presa locală, regională și națională

Ca în fiecare an, un eveniment de amploarea Festivalului Național al Științei - Zalău, nu putea trece neobservat de către reprezentanții mass-mediei locale și regionale. Și de această dată presa a fost alături de noi, publicând o serie de materiale de promovare a evenimentului dar și de popularizare a premianților. Iată principalele știri de presă apărute în săptămâna premergătoare festivalului sau în cea de după eveniment.



Dacă ar fi să judecăm fie și numai după numărul materialelor de presă apărute în ultimele două săptămâni, am putea spune fără riscul de a greși, că acestă ediție a Festivalului Național al Științei a fost cea mai mediatizată dintre toate cele 8 ediții desfășurate până în prezent. Iată o revistă a presei având ca subiect Festivalul Național al Științei. 
Publicația electronică Sălajul pur și Simplu, publică în data de 11 mai 2015, materialul ”Festivalul Național al Științei, pentru a VIII-a oară la Zalău”.


Vocea Transilvaniei - publicaţia on-line care apare la nivel regional a publicat în data de 12 mai 2015 articolul Elevii ingenioşi îşi dau întâlnire, sâmbătă, la Festivalul Național al Științei”



Cotidianul Magazin Sălăjean publică în data de 13 mai 2015, articolul ”Elevi din toată țara se întrec la Festivalul Științei”




Și cotidianul Sălăjeanul a publicat un material în data de 13 mai 2015, cu titlul ”Festivalul Științei, sâmbătă la Zalău” în care prezintă câteva informații despre acest eveniment, precum și programul de desfășurare al acestuia. 



Promovarea evenimentului a fost făcută și prin intermediului portalului de evenimente pentru posesorii de smartphon-uri Android, zalau.ro.eventsdroid.com



Agenția Națională de Știri AGERPRES, publică în data de 16 mai 2015, sub semnătura corespondentului de Sălaj - Sebastian Olaru, articolul ”Peste 600 de elevi cu lucrări și experimente științifice ingenioase la Festivalul Național al Științei de la Zalău”.



Lista premianților ediției a VIII-a a Festivalului Național al Științei - Zalău, a fost publicată de cotidianul Magazin Sălăjean, în ediția sa din 16 mai 2015, într-un articol cu titlul: ”Ei sunt copiii cu care ne mândrim: elevii care au câștigăm premii le Festivalul Științei”.



Pe data de 18 mai 2015, publicația electronică regională Vocea Transilvaniei publică sub semnătura doamnei Olimpia Man articolul ”Speranță pentru pacienții care vor avea nevoie de proteze. Un tânăr de 17 ani a realizat o mână robotică pentru care a cheltuit doar 200 lei”. 



Un amplu documentar a fost realizat de echipa de jurnaliști de la Sălăjeanul TV, documentar ce a fost difuzat în emisiunea ”Oameni și Locuri” sub titlul ”Minți luminate”. Înregistrarea acesteia poate fi urmărită aici




Modul în care s-a desfășurat ediția din acest an a Festivalului Național al Științei - Zalău, a făcut obiectul articolului publicat de cotidianul Graiul Sălajului în data de 19 mai 2015, sub titlul Festivalul Naţional al Ştiinţei a umplut sâmbătă platoul de marmură de mici inventatori şi de mari invenţii”.




Atmosfera din cadrul Festivalului Național al Științei - Zalău a fost surprinsă și de Radio Cluj, grație unei corespondențe trimise de Adrian Lungu. 



Partenerul nostru de nădejde, postul de televiziune pe internet ZTV, a realizat un amplu documentar a ceea ce s-a întâmplat în cadrul Festivalului Național al Științei - Zalău. Acesta poate fi urmărit atât pe site-ul ztv cât și direct pe canalul youtube, aici



O galerie foto cu imagini de la acestă ediție a Festivalului Științei, este publicată în ediția electronică a ziarului Adevărul




Festivalul Național al Științei a trecut granițele județului și chiar al regiunii. Ziarul de Vâlcea, publică în ediția sa din 20 mai 2015, articolul ”Mâna robotică, inventată de elevul vâlcean Marian Stoica”



Pe site-ul Palatului Copiilor Mureș, apare știrea conform căreia lucrarea ”Imprimanta 3D” a obținut Trofeul festivalului la categoria IX-XII. Articolul se intitulează ”Imprimanta 3D a obținut Trofeul la Festivalul Național al Științei”.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu