luni, 26 aprilie 2010

Festivalul Științei Zalău - ediția a III-a

În acest an se va desfășura la zalău, ediția a III-a a Festivalului Științei. Este o manifestare științifică, extracuurriculară ce s-a bucurat de un real succes în anii precedenți, dovadă fiind numărul mare de elevi și profesori implicați. 

Ediția din acest an se va desfășura în data de 29 mai 2010, pe platoul din fața Prefecturii Sălaj. Elevii și profesorii școlilor sălăjene sunt așteptați să participe cu lucrări, experimente, postere cu conținut științific și scenete artistice, prin care să aducă știința mai aproape de publicul larg.


  • Expoziție de proiecte realizate cu materiale artizanale de elevi; proiectele pot fi realizate și de către echipe de elevi dar vor fi coordonate de un profesor; se încurajează prezentarea proiectelor originale realizate de profesori și elevi și utilizate la clasă pentru a spori înțelegerea științelor de către elevi.
  • Experimente realizate de elevi și cu implicarea lor, care să fie spectaculoase, provocatoare, distractive și să conțină cât mai puține elemente și componente din trusele aflate în dotarea laboratoarelor școlare.
  • Scenete artistice cu subiect științific prezentate pe scenă; prezentări pe scenă ale celor mai spectaculoase experimente și proiecte.
  • Expoziție de postere, afișe, planșe, benzi desenate cu tema ”Pământul în mâinile noastre”.
În atenția profesorilor: Cei care doresc să participe la ediția a III-a a Festivalului Științei sunt invitați să trimită formularul de înregistrare până la data de 15 mai 2010prin e-mail la adresa
festivalul_stiintei_zalau2010@yahoo.com 

Criterii de evaluare a lucrărilor: 
  • originalitate în prezentare;
  • să funcționeze toată ziua;
  • să fie corecte din punct de vedere științific;
  • minim de componente prefabricate;
  • contribuție personală;
  • fișa tehnică a produsului
Important pentru cei care se înscriu la Festival!
- Vă rugăm să completați toate rubricile tabelului și să trimiteți tabelul la adresa indicată;
- În cazul în care aveți nevoie, vă rugăm să vă aduceți prelungitoate lungi;
- Vă rugăm să prelucrați și să completați tabelul referitor la Protecția muncii, tabelul îl veți preda organizatorilor;
- La Festival NU se admit prezentări generale, teoretice ci numai modele funcționale;
- Fiecare unitate de învățământ se poate înscrie la Festival cu un număr de postere necesar decorării porțiunii de stand unde își va prezenta machetele funcționale;
- Unitățile de învățământ participante vor avea materiale de promovare: steag, banner, fluturași,  cu oferta școlii, tricouri, insigne, fulare etc

VĂ AȘTEPTĂM LA EDIȚIA A III-A A FESTIVALULUI ȘTIINȚEI !
29 MAI 2010 




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu